Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Egészségügyi
Szakdolgozói Kamara

Vissza a Főoldalra

Szakmai tagozat:


Aneszteziológiai-Intenzív ápolási szakmai tagozat

Aneszteziológiai–intenzív ápolás szakmai tagozat vezetősége

Kérem válasszon az alábbi lehetőségek közül, hogy megtekinthesse a szakmai tagozattal kapcsolatos információkat.


Általános információk a tagozatról

Örömünkre szolgál, hogy a MESZK honlapján az Aneszteziológiai-Intenzív Ápolás Országos Tagozata is bemutatkozhat. E honlap segítségével információt kívánunk továbbítani minden kedves tagtársunknak a tagozat tevékenységéről, elérhetőségéről, valamint megyei, illetve országos rendezvényeinkről.

Tagozatunk tagja lehet minden olyan, a területi szervezetnél nyilvántartott kamarai tag, aki a tagozatba felvételét kéri, és a tagozati tagság feltételeit teljesíti. (MESZK tv. 11§ 1.) Tagozatunk nagy lendülettel és nagy tervekkel kezd a munkának. A tagozatvezetők (országos, megyei) szakmai tudása és emberi kvalitása biztosítéka a magas szakmai szintű munkának.

Ez a munka csak akkor lesz igazán tökéletes, ha a kollégák megtisztelnek bennünket bizalmukkal. Elmondják szakmai, munkahelyi problémáikat, javaslataikat és észrevételeiket, mivel így tudunk valóban érdemi munkát végezni.

A tagozatunk megjelenésével, remélhetőleg még hangsúlyozottabban kerülnek előtérbe a szakdolgozóinkat és ápolóinkat érintő kérdések.


A tagozat legfőbb tevékenysége

A tagozat a MESZK törvényben meghatározott jogkörrel és kötelezettséggel végzi feladatát. A tagozatot közvetlenül érintő jogszabályok módosítások, előterjesztések véleményezése. A tagozathoz tartozó tagok, adott szakterületen végzett szakmai tevékenységének figyelemmel kisérése (MESZK tv. 11§2). A tagozathoz tartozó tagok részére tanácsadás, az érintett kérdésekben szakértők által jóváhagyott vélemény kialakítása és annak továbbítása az érintett kamarai döntéshozó testületekhez.

Egyetértési jogkör gyakorlása:

Az aneszteziológiai-intenzív terápiás tevékenység körébe tartozó egészségügyi szakképzések, valamint kötelező továbbképzések, vizsgáztatás követelményszintjének megállapításában, a szakdolgozók képzésével foglalkozó intézmények keretszámainak meghatározásában.

A aneszteziológiai-intenzív terápiás tevékenység gyakorlásához szükséges hatósági engedélyezés feltételrendszerének meghatározása.


Véleményezési jogkör gyakorlása:

Az aneszetziológiai-intenzív ápolás tagozat tagjainak az adott szakterületen végzett tevékenységét, illetve anyagi helyzetét közvetlenül befolyásoló, valamint az egészségügyet egyéb módon érintő jogszabályok tervezetei.

Az aneszteziológiai-intenzív terápiás tevékenységet felölelő szakterületek szervezeti és működési rendjét, az egészségügyi ellátás, illetve az egészségpolitika főbb fejlesztési irányait meghatározó állami, helyi önkormányzat döntések tervezetei terén.

Az aneszteziológiai-intenzív terápiás tevékenység alkalmasság tekintetében a szakdolgozói szakképesítéshez kötött tevékenység körében foglalkoztatott magasabb vezető, vezető megbízású szakdolgozó felmentése terén.

Részt vesz az Alapszabály keretei között az etikai eljárásban.

Egyéb a tagozathoz tartozó tagok szakmai tevékenységét elősegítő feladatok ellátása.


A tagozat munkájának célja

Az Aneszteziológiai-Intenzív Ápolás országos tagozat hatékonyan működő érdekképviseleti és szakmai köztestület legyen. Cél az intenzív és aneszteziológiai szakmában dolgozók szakmai érdekképviselete.

Az egészségügyi szakdolgozói, különösen az aneszteziológiai-intenzív terápiás tevékenység (aneszteziológiai asszisztens, aneszteziológiai szakasszisztens, egészségügyi szakasszisztens, intenzív terápiás szakasszisztens, intenzív betegellátó szakápoló, intenzív terápiás ápoló, intenzív terápiás szakasszisztens, intenzív terápiás szakápoló, diplomás ápoló, egyetemi okleveles ápoló, egészségügyi szakoktató, általános ápoló és általános asszisztens) általános és etikai szabályai mellett a speciális szakmai követelmények és érdekek megfogalmazása, ezek kamarán belüli képviselete.

Vissza az oldal tetejére

Országos Aneszteziológia-Intenzív Ápolási szakmai tagozatvezető bemutatása

Név: SEBESTYÉN GÁBOR
Kamarai igazolvány szám: 3001242
Munkahely: JAHN FERENC DÉL-PESTI KÓRHÁZ ÉS RENDELŐINTÉZET AIBO
SEBESTYÉN GÁBOR, tagozatvezető

Szakmai életútjának, korábban betöltött kamarai tisztségének, feladatkörének ismertetése:

1962-ben született Vásárosnaményban. Az egészségügyi pályát 1983-ban kezdte az Országos Mentőszolgálatnál. 1985-től a Nyírő Gyula kórház I. Pszichiátriai osztályán dolgozott, ahol pszichiátriai szakápoló és szakgondozói képesítést szerzett. 1992-ben az akkori Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet Központi intenzív osztályára került, amely végleges elkötelezettséget jelentett az intenzív terápia mellett. Az itt töltött idő alatt megszerezte az Intenzív betegellátó szakápolói képesítést.

1997-ben több kollégájával együtt nagy feladatba vágott bele. Az Országos Pszichiátriai és Neurológia Intézetben létrehozta az ország első speciálisan stroke-os betegek ellátásával foglakozó osztályt, amelynek kezdetben az intenzív osztályvezető, majd az Agyérbetegségek Országos Központjának főápolója volt, a későbbiekben pedig az intézet Neurológiai osztályainak vezető ápolójaként dolgozott. Ezen időszak alatt megszerezte a diplomás ápolói végzettséget, valamint az országban az elsők között szerzett egyetemi okleveles ápolói diplomát. Az intézet megszűnésének időszakában a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán helyezkedett el, és ott, mint főiskolai tanársegéd dolgozott, ahol az általános ápolástan mellett a neurológia, valamint az intenzív terápia ápolástanát oktatta. Vezető szerepet töltött be az Egészségtudományi Kar oktatási struktúra átalakítása kapcsán az intézetben a Klinikai szimulációs gyakorlatok bevezetésében.

Országos tagozatvezetői céljai, elképzelései:

Akik ismernek, azok tudják, hogy életem fontos része az önképzés –képzés. Azt gondolom, hogy csak akkor érhetünk el változást, ha a szakmánkba a lehető legszélesebb ismeretekkel rendelkezünk

Nem elég csak a legújabb szakmai eljárások ismerete, a segítő tevékenységünk egyik fontos része, a kommunikáció, a társas kapcsolatok, együttműködés elnyerése az ellátás más résztvevői részéről is.

Fontosnak tartom a szakmai testület részéről, hogy biztosítsuk a képzéshez szükséges hozzáférés lehetőségét. Programok fejlesztését. Amely nem csak a szakmai fejlődést, hanem az önismeretet, a kritikus helyzetekben történő konfliktuskezelés, tárgyalástechnikai technikák fejlesztését is szolgálják.

A tagozat tagjaival közösen fejleszteni szeretném a folyamatos oktatási és fejlesztési programokra összpontosító stratégiákat. Amelyek a MESZK és a területen dolgozók közti együttműködésén alapul. A programok magukba foglalnák, kölcsönös célmeghatározást, konfliktusok kezelését, teljesítmény javítását. Szeretném fenntartani a rendszeres konzultációt, kommunikációt a tagozat valamennyi részvevőjével, területi elhelyezkedéstől függetlenül. Törekvéseim közt szerepel kiegyenlíteni a területi elhelyezkedésből származó egyenlőtlenségeket.

A tagozat képviselete az érdekegyeztetés területén, a tagozati tagok szakmai érdekképviselete. Az egészséges és biztonságos munka környezet kialakításra történő törekvések kutatása, fejlesztése és támogatása.

Terveim közt szerepel egy, akár MESZK honlapján belüli (vagy akár külön álló honlapként) kifejezetten a tagozat részére fenntartott online kommunikációs felület kialakítását, amelyen keresztül rendszeresen hírt adhatunk az eredményeinkről, gondjainkról, akár megoldást, segítséget is nyújthatunk egymásnak. Valamint friss hazai és nemzetközi információkkal szélesíthetjük ismereteinket. Nagyon fontosnak tartom az ápolás szakmai megközelítés hangsúlyozását.

Segítségnyújtáshoz szakértői team létrehozása, a szakmai, jogi kérdésekben a területen dolgozó kollégák számára.

Fontos feladatomnak tartom a különböző, szakterületek közti integritás megteremtése. Az igaz együttműködés erősítése.

Vissza az oldal tetejére

Aneszteziológiai–intenzív ápolás szakmai tagozat vezetősége

Tisztség Név Munkahely Telefonszám E-mail
Tagozatvezető Sebestyén Gábor Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet AIBO +36 70 210 1746 [email protected]
Tagozatvezető helyettes Mihályné Puskás Zsuzsanna BMKK Dr. Réthy Pál Tagintézmény +36 30 355 6721 [email protected]
Országos tagozati küldött Sebestyén Gábor Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet AIBO +36 70 210 1746 [email protected]
Országos tagozati küldött Urbán Anna Bugát Pál Kórház [email protected]
Országos Szakmai Tagozati Tanácsadó Testülesti tag Gajdács Dorottya Orosházi Kórház
Országos Szakmai Tagozati Tanácsadó Testülesti tag Juhászné Tálas Tímea MH-EK Honvédkórház
Országos Szakmai Tagozati Tanácsadó Testülesti tag Dittrich András PTE ETK
Országos Szakmai Tagozati Tanácsadó Testülesti tag Tóth-Baranyi Zsolt SZTE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet
Vissza az oldal tetejére

Gyakran használt funkciók

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/001616
  • Állásbörze
  • Biztosítás
  • Választások 2022