Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Egészségügyi
Szakdolgozói Kamara

Vissza a Főoldalra

Szakmai tagozat:


Közösségi, foglalkozás-egészségügyi, otthoni és hospice
szakápolási szakmai tagozat

Kérem válasszon az alábbi lehetőségek közül, hogy megtekinthesse a szakmai tagozattal kapcsolatos információkat.

Kedves kollégák!

Tisztelettel köszönti Önöket a MESZK Közösségi, foglalkozás-egészségügyi, otthoni és hospice szakápolási szakmai tagozat vezetősége a honlapunkon.


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A szakmai tagozatba való bejelentkezés a munkavégzés szerint illetékes területi szervezeteken keresztül történik. A jelenlegi rendelkezések szerint, amelyeket a MESZK létrehozásáról szóló törvény (a 2003. évi LXXXIII. Tv.) is tartalmaz, abba (csak egybe) a szakmai tagozatba kell jelentkezniük a szakdolgozóknak, amely szakképesítésnek megfelelő szakdolgozói tevékenységet ténylegesen végez (10.§ (3) bek.)

A tagozati tagság feltételei: A közösségi- és hospice szakápolói tagozat tagja lehet minden olyan, a területi szervezetnél nyilvántartott kamarai tag, aki a tagozatba felvételét kéri, a tagozati tagság feltételeit teljesíti /meszktv. 11.§ (1)/ és az egészségügy alábbi szakterületein, az ott megfelelő egészségügyi szakképesítéssel rendelkezik:

 • háziorvosi praxis (felnőtt- és gyermekorvosi praxis egyaránt),
 • orvosi ügyleti alapellátás,
 • otthoni szakápolási szolgálat,
 • foglalkozás-egészségügyi szolgálat,
 • hospice ellátás.
A MESZK Alapszabálya a tagozati besorolásról úgy rendelkezik, hogy a Közösségi- és hospice szakápolói tagozatokba az alábbi szakképesítéssel rendelkező szakdolgozók jelentkezhetnek be:
körzeti ápoló, körzeti-közösségi szakápoló (klinikai szakápoló) (54), üzemi ápoló, foglakozás-egészségügyi szakápoló (54), hospice szakápoló és koordinátor (klinikai szakápoló) (54), diplomás ápoló, egyetemi okleveles ápoló, egészségügyi szakoktató, ápoló (54), általános ápoló és általános asszisztens

A tagozat legfőbb tevékenysége

 • az egészségügyi szakdolgozói tevékenység általános szakmai és etikai szabályai mellett az egyes tagozatok által képviselt szakterületek speciális szakmai követelményeinek és érdekeinek megfogalmazása és kamarán belüli képviselete,
 • a szakmai tagozatokat közvetlenül érintő jogszabályok, előterjesztések véleményezése,
 • a tagozathoz tartozó tagok részére speciális, az adott tagozatot közvetlenül érintő kérdésekben szakmai tanácsadás, szakmai vélemény kialakítása, és annak továbbítása az érintett kamarai döntéshozó testületekhez,
 • kapcsolattartás a tagozat szerinti szakterület képviselőivel, a tagozathoz tartozó tagok szakmai tevékenységének figyelemmel kísérése,
 • az Alapszabályban meghatározott egyetértési és véleményezési jogkör gyakorlása
 • illetékességi területüknek megfelelően, a 9. § (5) bekezdésének keretei között részvétel az e tárgykör szerinti etikai eljárásban,
 • egyéb, a tagozathoz tartozó tagok szakmai tevékenységét elősegítő – Alapszabályban rögzített – feladatok ellátása.


A tagozat munkájának célja

Az ide tartozó szakterületeken a szakmai érdekképviselet biztosítása, ezzel együtt a szakma színvonalának emelése, a szakdolgozói presztízs növelése.
Az alapellátásban dolgozó kollégáknak lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy csatlakozhassanak egy olyan szakmai köztestülethez, mely lehetőséget nyújt számukra az eddig felhalmozódott problémák lépcsőzetes megoldására. Mindehhez természetesen szükség van a tagok aktivitására, a megfelelő információs csatornák kiépítésére és a közös álláspont kialakítására. Célunk még az ezeken a szakterülteken igen szétszórtan és különböző feltételek mellett dolgozó kollégák részére biztosítani a valahová tartozás érzését, a közösen végzett szakmai fejlesztésekben való részvétel lehetőségét. Meg szeretnénk találni azokat a tagokat, akik ebben a munkában szívesen részt vennének, vagy csak egyszerűen megoldásra váró problémáik vannak.
A lehetőségekhez képest szeretnénk országosan egységessé tenni a szakma gyakorlásának feltételeit, az elismertségüket és a szakmai fejlődési lehetőségeiket.
Munkánkat szeretnénk más, ezeken a területeken illetékes szakmai érdekvédelmi szervezetekkel összehangolni, közösen végezni.

Vissza az oldal tetejére

A TAGOZATVEZETŐ SZAKMAI ÉLETÚTJÁNAK, KORÁBBAN BETÖLTÖTT KAMARAI TISZTSÉGÉNEK, FELADATKÖRÉNEK ISMERTETÉSE:

Név: TÓTHNÉ BUCSEK ILDIKÓ
Kamarai igazolvány szám: 1301423
Munkahely: NŐVÉR CENTRUM BT.
TÓTHNÉ BUCSEK ILDIKÓ, tagozatvezető

2006-2008 körzeti-, közösségi, foglalkozás-egészségügyi tagozat országos tagozatvezető helyettes voltam.

2008-tól országos tagozatvezető. A jogszabálytervezetek véleményezésén túl részt vettem E-továbbképzési anyag elkészítésében mely az inkontinenciáról szólt, hatásköri listák összeállításában. Az inkontinencia témakörében többéves kutatómunkában a lakosság körében végzendő felmérés országos megszervezésében és eredményeinek feldolgozásából is közreműködöm.

2011-től az ápoló hallgatók vizsgáztatásában is vizsgabizottsági tagként jelen vagyok.
Részt veszek a tagozatot érintő a szaktárca felé irányuló beadványok elkészítésében, és az ahhoz kapcsolódó tárgyalásokon.
Stabil és jól kamatozó kapcsolatot sikerült kiépítenem a különböző cégekkel pl. Hartmann..stb
Évről-évre 700-800 fős hallgatóság részvételével megrendezzük a tagozat Különleges Szakmai napját Budapesten a Lurdy- Házban.
Mindig lelkesen és optimistán keresem a megoldásokat és a lehetőségeket a tagozatunkhoz tartozó szakdolgozók anyagi és erkölcsi felemelkedése érdekébe.

ORSZÁGOS TAGOZATVEZETŐI CÉLJAI, ELKÉPZELÉSEI:

Részt veszek a tagozatot érintő a szaktárca felé irányuló beadványok elkészítésében, és az ahhoz kapcsolódó tárgyalásokon. Előtérbe helyezve a tagozatom tagjainak anyagi elismeréséhez segítő kommunikációt.

Évente megrendezzük a tagozat Különleges Szakmai napját Budapesten a Lurdy- Házban, legközelebb 2016. március 5-én.

Folyamatosan tartom a kapcsolatot a társszervezetekkel, szakmai kollégiummal és a Magyar Otthonápolási és Hospice Egyesülettel.

Minden tőlem telhetőt megtenni a MESZK. tagok elégedettségéért, anyagi, erkölcsi és magánéletük színvonalas emelésére holisztikus szemlélet figyelembevételével.

Vissza az oldal tetejére

Közösségi, foglalkozás-egészségügyi, otthoni és hospice Országos Szakmai Tagozat vezetősége

Tisztség Név Munkahely E-mail Telefonszám
Tagozatvezető Tóthné Bucsek Ildikó Nővér Centrum Bt. [email protected] +36 20 669 5418
Tagozatvezető helyettes Vincze Pap Jánosné Agria 2000 Egészségügyi Szolgáltató Kft [email protected] +36 20 927 6625
Országos tagozati küldött Cserényi Mária Bács-Kiskun Megyei Kórház [email protected] +36 30 466 7108
Országos tagozati küldött Kácsorné Sárdi Ágnes Dr. Bardóczi és Társa Bt. [email protected] +36 20 247 7476
Országos Szakmai Tagozati Tanácsadó Testületi tag Szobota Lívia Nemzeti Adó és Vámhivatal-Képzési, egészségügyi és Kulturális Intézete, egészségügyi és Pszichológiai Főosztály, Egészségügyi osztály
Országos Szakmai Tagozati Tanácsadó Testületi tag Virágné Kaló Ágnes Human Terra Kft.
Vissza az oldal tetejére

Gyakran használt funkciók

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/001616
 • Állásbörze
 • Biztosítás
 • Választások 2022